V 24. kole III. ligy žiakov si hráči Brezna zmerali svoje sily s domácim FK 34 Brusno – Ondrej a lepšie obstáli naši starší žiaci, keď zvíťazili 0:2 a mladší naopak prehrali tesne gólom z poslednej minúty 3:2.

Starší žiaci U-15 po voľnom predchádzajúcim víkende od úvodu dominovali na ihrisku a domácich púšťali len sporadicky do príležitostí. Na druhej strane sa snažili o rýchle rozhodnutie zápasu, ale o jediný presný zásah v prvom polčase sa postaral v 17. minúte Matej Multán. Druhý polčas sa snažili domáci niečo urobiť s výsledkom, ale na rozdiel dvoch gólov zvýšil v 47. minúte Miroslav Belko a zápas sa len dohrával. Na našu smolu sme už ďalšie góly nepridali, ale i tak odchádzali starší žiaci z Brusna s výhrou. Spokojný bol po zápase aj tréner U-15 Matej Švantner: “Do zápasu s Brusnom sme nastúpili v oklieštenej zostave, no aj napriek tomu sme dokázali zvíťazil. Naše mužstvo sa prezentovalo od začiatku zápasu kombinačnou hrou a držaním lopty. Od prvých minút sme boli dominantnejším mužstvom a súper hrozil len z nakopávaných lôpt, s ktorými si naša obrana na čele s brankárom Ďurišom poradila. Chlapcov chválim za bojovný výkon a kombinačnú hru, ktorú sa snažili presadzovať celý zápas.”

FK 34 Brusno-Ondrej  –  FK Brezno U-15   0 : 2   (0 : 1)

Góly za Brezno : 17´ Multán, 47´ Belko

Zostava U-15 : Ďuriš – Kováčik O., Pančík J., Cencer, Belko – Multán, Pančík M. (36´ Kováčik A.), Vraždiak – Herko, Giertl A., Bartoš

Mladší žiaci U-13 s rovnakým súperom odohrali rovnaký zápas, aj keď v konečnom dôsledku s opačným výsledkom. Od začiatku boli chlapci z Brezna kombinačnejším družstvom, snažili sa hrať futbal, no boli to domáci, ktorí skórovali. V prvom polčase sa im to podarilo dvakrát a po polčasovej prehre 2:0 nastúpili hráči trénera Miroslava Medveďa do druhého polčasu ešte lepšie pripravení. Fantastický výkon korunovali gólmi Ján Kováčik a Patrik Lukáč a na veľké šťastie domácich z toho nebolo viac gólov v ich sieti. Potvrdilo sa známe futbalové pravidlo nedáš-dostaneš a v poslednej minúte sa z posledného útoku presadil domáci hráč a stanovil na konečných a nespravodlivých 3:2 pre domácich.

FK 34 Brusno-Ondrej  –  FK Brezno U-13   3 : 2   (2 : 0)

Góly za Brezno : 36´ Kováčik, 48´ Lukáč

Zostava U-13 : Štimac – Kvietok, Kováčik, Mora, Liskovský, Koštial, Adamčák, Buša, Lukáč
(Striedali : Cernat, Červenák, Grendel, Štulrajter)