V predposlednom domácom zápase sme privítali na domácom ihrisku TJ ŠK Sokol Jakub a hlavne po štyroch góloch v druhom polčase zdolali súpera presvedčivo 5:0. Tromi gólmi sa v zápase blysol kapitán Oliver Trajteľ.

Od prvých minút to boli hráči Ivana Dubínyho, ktorí diktovali tempo hry a v prvom náznaku šanci sa ocitol Szczepaniak, ale zo šestnástich metrov jeho prudká strela mierila nad brvno.  V 14. minúte prepadla naša obrana a hosťujúci útočník mal možnosť nájazdu z polovice ihriska, ale výborne sa vrátil kapitán Oliver Trajteľ a znemožnil útočníkovi hostí zakončiť. V 23. minúte zakončil po rohu do žrde Molčan a z dorážky sa nepresadil ani Kupec. Hostia pohrozili taktiež zo štandardnej situácie, ale hlavička hosťujúceho hráča išla tesne mimo. A tak skóre zápasu otvorili hráči Brezna, výbornú individuálnu akciu predviedol Brndiar, ktorý následne našiel v šestnástke Pribulu a ten sa nepomýlil 1:0. Gól pridal kľud na naše kopačky a odštartoval výborne druhopolčasové predstavenie. V 48. minúte sa dostlak lopte kapitán Trajteľ a strelou z vnútra pokutového územia poslal Brezno do dvojgólového vedenia. Na 3:0 zvýšil opäť náš kapitán Trajteľ, keď sa po kolmej prihrávke od Brndiara obtočil okolo protihráča a chladnokrvne zakončil. Hostia mohli znížiť v 65. minúte, ale vyznamenal sa Martinec, ktorý vychytal v stopercentnej šanci hráča hostí. O tri minúty nato zavŕšil svoj hetrik Oliver Trajteľ strelou k žrdi 4:0. Päť minút pred koncom uzavrel na konečných 5:0 Peter Szczepaniak a potvrdil dobrý výkon nášho družstva, s ktorým bol spokojný aj tréner Ivan Dubíny: “Predposledný domáci zápas chlapci zvládli ako po hernej stránke, tak i konečným výsledkom s tabuľkovým susedom. Do vedúceho gólu i napriek hernej dominancii sme mali trochu problém s pressingom, ale od 30. minúty, keď po individuálnom prieniku Brndiara skóroval Pribula si chlapci futbal užívali a predviedli množstvo pekných akcií a odvďačili sa tak našim verným fanúšikom. Za dnešný výkon ich chválim aj preto, že preniesli do zápasu nacvičené veci z tréningového procesu.”

FK Brezno – TJ ŠK Sokol Jakub   5 : 0   (1 : 0)

Góly za Brezno : 48´,  53´ a 68´ Trajteľ, 36´ Pribula, 84´ Szczepaniak

Zostava : Martinec – Morong, Brndiar, Liskay (82´ Demeter), Kupec (65´ Baník), Kováčik O. (75´ Kobzoš), Skaloš (86´ Daxner), Trajteľ, Szczepaniak, Molčan, Pribula